Rdeče zelje z jabolki

Kdaj ste nazadnje jedli rdeče zelje z jabolki? Predstavljamo vam vrhunski recept za barvito in zdravo jed.

Sestavine:

  • 1 glava rdečega zelja (približno 1 kg)
  • 2 veliki jabolki
  • 1 velika čebula, drobno sesekljana
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 žlici jabolčnega kisa
  • 1 žlica medu
  • sol
  • poper (po okusu)
  • 1 čajna žlička mletega ingverja
  • 1/2 čajne žličke mletega cimeta
  • 1/2 čajne žličke mlete kumina
  • 1 skodelica jabolčnega soka (po potrebi)
Rdeče zelje z jabolki
Rdeče zelje z jabolki – Foto: Envato

Priprava recepta

Najprej odstranite zunanje liste zelja in ga drobno nasekljajte. Medtem, ko režete zelje, večjem loncu segrejte oljčno olje in prepražite drobno sesekljano čebulo. Čebula mora rahlo porumeneti.

Dodajte zelje

V lonec dodajte nasekljano rdeče zelje in ga pražite nekaj minut, dokler se zelje ne zmehča.

Priprava jabolčne mešanice:

Zelje se praži, vi pa medtem olupite jabolka, odstranite peščice in jabolka narežite na tanke rezine. Jabolka dodajte v lonec k zelju ter vse skupaj dobro premešajte.

Dodajte začimbe, da bo rdeče zelje z jabolki bolj okusno

Medtem, ko se sestavine počasi pražijo, dodajte kis, med, mlet ingver, cimet, kumino, sol in poper. Vse sestavine med kuhanjem dobro premešajte.

Po potrebi dodajte tudi malo jabolčnega soka, vendar največ do višine, da prekrije zelje in jabolka. Pokrijte lonec in kuhajte na nizkem ognju približno 30-40 minut, dokler se zelje in jabolka ne zmehčajo. Svetujemo vam, da pri kuhanju ne hitite, saj bodo le tako vse sestavine obdržale poln okus.

Priporočamo vam, da končano jed postrežete toplo prilogo k mesu. Lahko pa je to tudi vrhunska in zelo zdrava samostojna jed. Po želji lahko okrasite z vejico svežega peteršilja.


S tem receptom boste pripravili barvito, zdravo in okusno jed, ki bo vaše brbončice popeljala na pravo zimsko kulinarično pustolovščino. Uživajte v okusnem rdečem zelju z jabolki in se naužijte vitaminov, mineralov in drugih zdravju potrebnih snovi.

Pa dober tek!

Napiši komentar