Hrustljava solata iz zelene
Sestavine
- Stebena zelena
- Indijski oreščki
- Dateljni
- Pražena čebula
- Oljčno olje
- Orehovo olje
- Nariban sir
- Sol, poper

Priprava
Zeleno operemo, odrežemo široke dele in jo narežemo na kolobarje.
Indijske oreščke damo na peki papir in pečemo v pečici na 200 stopinj 20 minut. Ko se ohladijo na sobno temperaturo jih nadrobimo.
Zeleno damo v večjo skledo, dodamo nadrobljene indijske oreščke in praženo čebulo.
Polivka:
Dateljne režemo na kocke in namočimo v kokosov kis, dodamo malce oljčnega in orehovega olja in pustimo kakšno minuto, da se fino napijejo.
Polivko polijemo po solati in postrežemo.
Dober tek.
Nasveti:
Namesto kokosovega kisa lahko uporabite jabolčni kis ali limonin sok.
Indijske oreščke lahko nadomestite z mandlji ali brazilskimi oreščki.
Če vam je zelena preveč trda, lahko mešanico kisa z dateljni pogrejete in polijete še toplo po solati, to bo malce zmehčalo zeleno.