Hrustljava solata iz zelene

Hrustljava solata iz zelene

Sestavine

  • Stebena zelena
  • Indijski oreščki
  • Dateljni
  • Pražena čebula
  • Oljčno olje
  • Orehovo olje
  • Nariban sir
  • Sol, poper

Priprava

Zeleno operemo, odrežemo široke dele in jo narežemo na kolobarje.

Indijske oreščke damo na peki papir in pečemo v pečici na 200 stopinj 20 minut. Ko se ohladijo na sobno temperaturo jih nadrobimo.

Zeleno damo v večjo skledo, dodamo nadrobljene indijske oreščke in praženo čebulo.

Polivka:

Dateljne režemo na kocke in namočimo v kokosov kis, dodamo malce oljčnega in orehovega olja in pustimo kakšno minuto, da se fino napijejo.

Polivko polijemo po solati in postrežemo.

Dober tek.

Nasveti:

Namesto kokosovega kisa lahko uporabite jabolčni kis ali limonin sok.

Indijske oreščke lahko nadomestite z mandlji ali brazilskimi oreščki.

Če vam je zelena preveč trda, lahko mešanico kisa z dateljni pogrejete in polijete še toplo po solati, to bo malce zmehčalo zeleno.

Napiši komentar