Sadno zelenjavna hrustljavka

Sadno zelenjavna hrustljavka

Sestavine

  • Mlada špinača
  • Korenje
  • Češnev paradižnik
  • Grozdje
  • Hruška
  • Jabolka
  • Oljčno olje
  • Balzamični kis
  • Sol
  • Poper

Priprava

Mlado špinačo dajte v skledo. Češnjevec in grozdje narežite na četrtine. Jabolko in Hruško narezite na krhlje in nato na manjše trikotnike. Korenje najprej olupite z lupilnikom zelenjave nato narežite ali naredite z lupilnikom špagete.

Vse skupaj dodajte špinači, dodajte kis (jaz uporabljam kokosovega, ker je kisel a dosti manj kot jabolčni ali vinski in da solati prjietno zaokrožen sladko kisli okus), oljčno olje in sol ter po želji poper. Premešajte in servirajte.

Dober tek.

Recept in fotografije: Barbara Imenšek

Napiši komentar