Jajčna solata

So tudi v vašem hladilniku jajca vedno na zalogi? Jajčna solata je super jed, če ne veste, kako jih porabiti.

Sestavine:

  • 8 jajc
  • 4 tanke rezine slanine
  • 120g majoneze
  • 1 čajna žlička gorčice
  • 40g nasekljane čebule
  • sol in poper po okusu
  • malo paprike v prahu
  • vinski kis (opcijsko)

Jajčna solata se odlično obnese kot priloga, lahko pa se jo uporabi tudi za sendvič ali kanapeje s kruhom ali krekerjem.

Priprava:

Postavite jajca v lonec in prelijte s hladno vodo. Takoj, ko voda zavre, odstavite z vročine. Pokrijte in pustite jajca stati v vroči vodi od 10 do 12 minut. Potem jih ohladite, olupite in sesekljajte.

Popecite rezine slanine, dokler ni hrustljava.

V skledi zmešajte jajca, nadrobljeno slanino, majonezo, gorčico in čebulo. Začinite s soljo, poprom in papriko. Premešajte. Po želji lahko dodate tudi dve ali tri žlice kisa, za bolj dinamičen okus.

Napiši komentar