Nasveti za zdravje in vitalnost z uporabo jabolčnega kisa

Jabolčni kis ni le začimba za solato. Je mnogo več kot to. Ogromno se ga uporablja v kulinariki, vse pogosteje pa ga uporabljamo tudi pri ohranjanju našega zdravja in vitalnosti.

Jabolčni kis ima mnogo pozitivnih lastnosti in vpliva na naše dobro počutje. Nasveti, ki jih poznajo že naše babice, pa smo jih vmes, v poplavi vseh nadomestkov, dodatkov in drugih (dragih) pripravkov, na žalost pozabili.

Jabolko na dan prežene zdravnika stran

Jabolčni kis je naravni vir antioksidantov in telesu zagotavlja življenjsko pomembne vitamine in minerale. Mednje sodijo kalij, fosfor, natrij, magnezij, kalcij, vitamin C, betakaroten, pektin in mnogi drugi.

Ali ste vedeli: ‘Perzijci so jabolčni kis uporabljali kot dezodorant in zdravilni tonik, saj naj bi ohranjal mladost.

Jabolčni kis za krepitev imunskega sistema

V kozarec damo žličko medu, prilijemo malo domačega jabolčnega kisa, premešamo in dodamo še nekaj vode. Še enkrat premešamo in nato spijemo. Takšen pripravek je prava energijska bomba za naše telo. V prebavnem traktu učinkuje razkuževalno in pripomore k bolj zdravemu razmerju drobnoživk v debelem črevesju. Jabolčni kis je eliksir zdravja, ki spodbuja presnovo in ugodno vpliva na naše telo.

Bolečine v grlu

V kozarcu zmešajte en del jabolčnega kisa in dodajte še trikrat toliko mlačne vode. Grgrajte vsako uro tri do štiri požirke in nato izpljunite. Ko se stanje izboljša, grgrajte na uro in pol do dve uri.

Masaža z jabolčnim kisom

Privoščite si masažo, v kateri je raztopina z jabolčnim kisom. Jabolčni kis namreč koži vrne naravni kisli plašč. V liter tople vode vlijte skodelico kisa, položite roke v raztopino in masirajte celotno telo: vrat, roke, noge, ramena, trebuh. Masirajte v smeri proti srcu.

Napiši komentar