Kodrolistni ohrovt z avokadom in zelenim ingverjevim prelivom
Sestavine
- Kodrolistni ohrovt
- Zelena ali rdeča paprika
- Avokado
- Korenje
- Limona in limeta
- Agavin sirup
- Česen po želji
- Oljčno olje
- Jabolčni medeni kis
- Bučna semena
- Sol in poper

Priprava
Kodrolistnemu ohrovtu najprej odrežemo trde dele, da ostanejo samo mehki, ga primemo v šop in narežemo na majhne koščke.
Avokaro narežemo na kocke. Najprej ga prepolovimo, z ostrim nožem zarežemo vanj kvadratke do lupine in nato z žlico izdolbemo.
Polivka:
Papriko narežemo na majhne kose. Ingver narežemo na rezine. Dodamo sok ene pomaranče, agavin sirup in oljčno olje. Vse skupaj damo v mešalnik ali blender, da nastane gladka polivka.
Polivko polijemo po kodrolistnem ohrovtu in fino pregnetemo, da se zmehča.
Korenček narežemo z nožkom za lupljenje krompirja, da dobimo dolge ‘špagete’.
Vse skupaj položimo v servirni krožnik, dodamo korenček in avokado ter posujemo z bučnimi semeni (jaz sem uporabila mleta).
Postrežemo. Dober tek.
Nasvet:
Polivko, ki je navadno naredimo preveč, pospravimo in jo lahko imamo v hladilniku do 3 dni. Pred uporabo jo navadno premešamo