Kodrolistni ohrovt z avokadom in zelenim ingverjevim prelivom

Kodrolistni ohrovt z avokadom in zelenim ingverjevim prelivom

Sestavine

  • Kodrolistni ohrovt
  • Zelena ali rdeča paprika
  • Avokado
  • Korenje
  • Limona in limeta
  • Agavin sirup
  • Česen po želji
  • Oljčno olje
  • Jabolčni medeni kis
  • Bučna semena
  • Sol in poper

Priprava

Kodrolistnemu ohrovtu najprej odrežemo trde dele, da ostanejo samo mehki, ga primemo v šop in narežemo na majhne koščke.

Avokaro narežemo na kocke. Najprej ga prepolovimo, z ostrim nožem zarežemo vanj kvadratke do lupine in nato z žlico izdolbemo.

Polivka:

Papriko narežemo na majhne kose. Ingver narežemo na rezine. Dodamo sok ene pomaranče, agavin sirup in oljčno olje. Vse skupaj damo v mešalnik ali blender, da nastane gladka polivka.

Polivko polijemo po kodrolistnem ohrovtu in fino pregnetemo, da se zmehča.

Korenček narežemo z nožkom za lupljenje krompirja, da dobimo dolge ‘špagete’.

Vse skupaj položimo v servirni krožnik, dodamo korenček in avokado ter posujemo z bučnimi semeni (jaz sem uporabila mleta).

Postrežemo. Dober tek.

Nasvet:

Polivko, ki je navadno naredimo preveč, pospravimo in jo lahko imamo v hladilniku do 3 dni. Pred uporabo jo navadno premešamo

Napiši komentar