Topla testeninska solata

Sestavine

  •  zlate kitke Zlato polje
  • 1/3 bučke
  • češnjevec
  • temne izkoščičene olive
  • sofra (ali feta)
  • sir Cambozola
  • pinjole
  •  nefiltrirano ekstra deviško oljčno olje
  • zeliščna sol
  • na kocke narezana šunka (po želji)

Priprava

Zavremo vodo in damo kuhat zlate kitke Zlato polje. Medtem, ko se kuhajo, narežemo bučke, češnjevec in olive  na polovičke. V ponvo damo malo olivnega olja, ter bučke in češnjevec malo popražimo, vmes posolimo z zeliščno soljo. Preložimo na krožnik in na svežih kapljicah olivnega olja prepražimo se pinjole. Peresnike odcedimo in damo nazaj v posodo s par kapljicami olja, na manjši ogenj, ter nadrobimo par koščkov sofre, ter par krat premešamo, da se sir stopi. Položimo jih v posodo, dodamo zelenjavo, olive, cambozolo, preostale koščke sofre in pinjole ter premešamo.

Pa dober tek.

Napiši komentar