Sestavine
- zlate kitke Zlato polje
- 1/3 bučke
- češnjevec
- temne izkoščičene olive
- sofra (ali feta)
- sir Cambozola
- pinjole
- nefiltrirano ekstra deviško oljčno olje
- zeliščna sol
- na kocke narezana šunka (po želji)
Priprava
Zavremo vodo in damo kuhat zlate kitke Zlato polje. Medtem, ko se kuhajo, narežemo bučke, češnjevec in olive na polovičke. V ponvo damo malo olivnega olja, ter bučke in češnjevec malo popražimo, vmes posolimo z zeliščno soljo. Preložimo na krožnik in na svežih kapljicah olivnega olja prepražimo se pinjole. Peresnike odcedimo in damo nazaj v posodo s par kapljicami olja, na manjši ogenj, ter nadrobimo par koščkov sofre, ter par krat premešamo, da se sir stopi. Položimo jih v posodo, dodamo zelenjavo, olive, cambozolo, preostale koščke sofre in pinjole ter premešamo.
Pa dober tek.