Kodrolistni ohrovt z orehi in goji jagodami
Sestavine
- Kodrolistni ohrovt
- Orehi
- Nariban sir po želji
- Ekstra deviško oljčno olje Costa d’Oro
- Jabolčni kis s česnom Salatina
- Goji jagode
- Sol, poper

Priprava
Kodrolistnemu ohrovtu najprej odrežemo trde dele, da ostanejo samo mehki, ga primemo v šop in narežemo na majhne koščke.
Orehe damo na peki papir in jih v pečici ogreti na 200 stopinj pečemo približno 20 minut. Nato jih, še tople, nasekljamo in pustimo, da se ohladijo do sobne temperature.
Goji jagode prelijemo z vročo vodo in pustimo par minut, da se zmehčajo nato vodo odlijemo.
Česen nasekljamo na drobno in ga zmešamo skupaj z oljem in kisom. Po želji posolimo in popopramo.
V večjo skledo damo kodrolistni ohrovt, ga polijemo s polivko , dodamo sesekljane orehe in vse skupaj premešamo. Dodamo še goji jagode in nariban sir in premešamo.
Postrežemo lahko kot samostojno jed ali prilogo k glavni jedi.
