Pisana solata s kvinojo

Pisana solata s kvinojo

Sestavine

  • Približno 200 g kvinoje
  • 5 jedilnih žlic nefiltriranega oljčnega olja
  • 1 velika, drobno sesekljana, rdeča čebula
  • 2 jedilni žlici balzamičnega kisa 
  • 100 g rukole
  • 1 rdeča paprika, nasekljana
  • 1 skodelico zdrobljenih lešnikov
  • 3 jedilne žlice jabolčnega kisa
  • Poper in sol

Priprava

Kvinojo dajte v posodo za kuhanje in jo na zmernem ognju kuhajte, da se zmehča,
a še vedno ohtani hrustljavost, približno 15 min
(čas kuhanja lahko varira glede na tip kvinoje, ki jo uporabljate zato sledite navodilom
na embalaži).

Ko je kuhana, jo odcedite in vrnite v ponev ter premešajte z vilico, da se ne sprime.
Pustite, da se ohladi na sobno temperaturo.
Med tem, ko se kvinoja kuha v ponev vlijte 2 jedilni žlici nefiltriranega oljčnega olja
in segrejte na zmernem ognju. Dodajte ščepec soli.
Med kuhanjem mešajte, dokler se ne zmehča in rahlo rjavkasto obarva, 6-8 minut.
Dodajte balzamični kis in kuhajte še kakšno minuto.
Pustite, da se ohladi na sobno temperaturo.

V večji skledi zmešajte kvinojo, rukolo, rdečo papriko in lešnike.
V manjši skodelici zmešajte 3 jedilne žlice nefiltriranega oljčnega olja,
3 jedilne žlice jabolčnega kisa, ½ čajne žlice soli in malce popra.
Polivko dodajte salati in narahlo premešajte.
Po želji dodajte sol in poper, če pa je solata presuha pa še malce oljčnega olja.

Dober tek.

Napiši komentar