Rukola z rdečo peso, feta sirom in orehi
Sestavine
1 manjša skleda rukole
2 srednje veliki rdeči pesi
1/8 žličke semen kumine, lahko tudi zdrobljene
feta sir (količina po okusu)
orehi (količina prav tako po želji)
Preliv:
½ žličke rjavega sladkorja
1 žlica balzamičnega jagodnega kisa Salatina
2 žlici oljčnega olja Costa d’Oro
1 dl kisle smetane ali jogurta
sol

Priprava
Rdečo peso narežemo na kolobarje ali na kocke.
Pripravimo preliv, le kisle smetane še ne vmešamo. S polovico preliva prelijemo rdečo peso in pustimo, da se marinira. Dodamo še semena kumine.
Rukolo operemo in dobro odcedimo. Stresemo jo v skledo. Prekrijemo z rdečo peso.
V preostali preliv za solato vmešamo kislo smetano. Pokusimo, če je okus skladen, sicer dodamo še več soli, olja ali kisa.
Preliv prelijemo po solati, če smo solato pripravili na krožniku, pa z žlico dekorativno okrog solate polagamo kupčke smetanovega preliva in posujemo z orehi.
Postrežemo.