Sestavine
- Mlada špinača
- Goji jagode
- Sušeni paradižniki
- Kokosov kis
- Olje
- Česen
- Sol za okus
Priprava
Špinačo položimo na krožnik. Goji jagode, ki smo jih predhodno namočili par minut v vroči vodi, da se zmehčajo, posujemo po špinači.
Sušene paradižnike narežemo na majhne kocke in jih namočimo v mešanico kisa in olja ter po želji dodamo nasekljan česen.
Polijemo po solati.
Dober tek.
Nasveti: namesto goji jagod lahko uporabimo rozine ali brusnice, bistveno je, da je sadež sočen zato ga za par minut namočimo v toplo vodo.
Špinačo lahko nadomestimo s katero koli mehko zelenjavo – rukolo, berivko,…
Jaz osebno obožujem kokosov kis, ker ni premočan in se dobro meša z vsemi sadeži in zelenjavami, po želji pa ga lahko nadomestite s kisom, ki vam je najljubši (jabolčni, balzamični, rižev, sadnim,…)