Hitro pripravljena špinača s sušenimi paradižniki

Sestavine

  • Mlada špinača
  • Goji jagode
  • Sušeni paradižniki
  • Kokosov kis
  • Olje
  • Česen
  • Sol  za okus

Priprava

Špinačo položimo na krožnik. Goji jagode, ki smo jih predhodno namočili par minut v vroči vodi, da se zmehčajo, posujemo po špinači.

Sušene paradižnike narežemo na majhne kocke in jih namočimo v mešanico kisa in olja ter po želji dodamo nasekljan česen.

Polijemo po solati.

Dober tek.

Nasveti: namesto goji jagod lahko uporabimo rozine ali brusnice, bistveno je, da je sadež sočen zato ga za par minut namočimo v toplo vodo.

Špinačo lahko nadomestimo s katero koli mehko zelenjavo – rukolo, berivko,…

Jaz osebno obožujem kokosov kis, ker ni premočan in se dobro meša z vsemi sadeži in zelenjavami, po želji pa ga lahko nadomestite s kisom, ki vam je najljubši (jabolčni, balzamični, rižev, sadnim,…)

Napiši komentar