Tagliata na rukoli

Tagliata na sveži rukoli – sočen goveji steak, obogaten z aromatičnimi začimbami in svežino rukole, popoln za ljubitelje okusnih jedi.

Kaj je to?

To je preprosta, a izjemno okusna jed, ki združuje sočen goveji zrezek in svežino rukole. Zrezek je popečen do popolnosti, s hrustljavo skorjo, medtem ko notranjost ostane sočna in nežna. Sveža rukola doda rahlo pikantnost, oljčno olje in limonin sok pa prinesejo svežino in bogatstvo okusa. Jed je zaključena z nežnim parmezanom, ki doda kremasto teksturo in še dodatno obogati okus. Idealna izbira za ljubitelje enostavnih, a sofisticiranih jedi.

Sestavine

  • 1 strok mletega česna
  • 1 in pol čajne žličke sesekljanega rožmarina in žajblja
  • groba morska sol in sveže mlet poper
  • 1 brez kosti, goveji zrezek iz hrbta (ramsteak), rezan na 2 cm debele kos
  • Ekstra deviško oljčno olje
  • 1 šopek rukole
  • 1 žlica limoninega soka
  • 1 skodelica parmezana
Tagliata z zelenjavo
Foto: Pexels.com

Priprava – Tagliata na rukoli

Pečico segrejte na 180 °C (350 °F). Na srednje močan ogenj segrejte ponev iz litega železa. V skledi zmešajte sesekljan česen, rožmarin, žajbelj, 1 in pol čajne žličke soli ter pol žličke popra. Mešanico dobro vtrite v oba zrezka, da se začimbe dobro oprimejo mesa.

Na segreto ponev dodajte žlico oljčnega olja in nanjo položite zrezka. Popečete ju na močni vročini za 1-2 minuti na vsaki strani, da dobita lepo, zlato rjavo barvo. Ko sta lepo popečena, zmanjšajte temperaturo na zmeren ogenj in jih izmenično obračajte, medtem ko jih pečete v pečici še približno 20 minut, oziroma dokler temperatura v sredini zrezka ne doseže 57 °C (135 °F) za srednje pečen rezultat. Če imate termometer za meso, bo to v pomoč pri določanju točne temperature.

Ko je zrezek pečen, ga odstranite iz pečice in prenesite na desko za rezanje. Pustite, da počiva 10 minut, da se sokovi enakomerno porazdelijo. Ko se zrezek ohladi, ga razrežite na tanke rezine.

Na širok krožnik razporedite svežo rukolo in nanjo položite narezane rezine zrezka. Zraven pokapajte malo ekstra deviškega oljčnega olja in sveže iztisnjen limonin sok. Za piko na i posujte z naribanim parmezanom, da boste dobili popoln okus in teksturo.

Napiši komentar