Prečiščevanje telesa in napitek iz jabolčnega kisa

Se počutite nekoliko brez energije? Zdaj je čas za prečiščevanje telesa z napitkom iz jabolčnega kisa.

Sestavine

  • Kozarec vode
  • 2 jedilni žlici jabolčnega kisa
  • 2 jedilni žlici sveže stisnjenega limoninega soka
  • 1 čajna žlička cimeta v prahu
  • ščepec kajenskega popra (po želji)
  • stevia za bolj sladek okus (po želji)

Priprava

Vse sestavine zmešajte skupaj. To je to! 

Hitro in enostavno. 

Napitek uživajte vsaj 14 dni, privoščite pa si ga vsaj trikrat dnevno, 20 minut pred obrokom, potem pa količine nekoliko zmanjšajte in ga pijte le še enkrat dnevno, pred zajtrkom oziroma kosilom.

Prednosti jabolčnega kisa

Se počutite nekoliko brez energije? Imate tisti čuden občutek, kot da je vaše telo malo »zapackano« od znotraj in veste, da bi ga bilo potrebno malo prečistiti? Imate morda celo težave s kožo ali s prebavo? Potem je skoraj zagotovo čas za eno razstrupljevalno (detox po angleško) kuro.

Pri razstrupljanju oziroma detoksikaciji gre pravzaprav za čiščenje krvi v jetrih. Slednja namreč delujejo kot filter in s svojim močnim sistemom razstrupljanja pretvarjajo vse strupe v telesu v molekule, ki jih nato izločimo skozi ledvice ali skozi črevesje.

Načinov za razstrupljanje telesa je veliko, pri tem pa lahko uporabite različna živila, ki bodo vašemu telesu pomagala, da se očisti toksinov, in ga napolnila s hranljivimi snovmi, da bo lahko ponovno funkcioniralo polno energije. Največkrat razstrupljevalne kure oziroma diete vključujejo uživanje surove zelenjave, sadja, sadnih sokov in vode.

Mi vam danes predstavljamo preprost razstrupljevalni napitek, ki temelji na jabolčnem kisu. Jabolčni kis je bogat z encimi in koristnimi bakterijami. Vsebuje tudi ocetno kislino, ki naj bi pomagala znižati krvni tlak do 6 %. Poleg tega, da vsebuje vitamin C, limona pomaga uravnavati tako sladkor v krvi kot tudi pH raven. Cimet je eden izmed najboljših antioksidantov na svetu, prav tako pa je tudi ena boljših začimb za uravnavanje sladkorja v krvi. Kajenski poper pa učinkovito pospešuje prebavo.

Priporočamo uživanje te pijače trikrat dnevno 20 minut pred obroki za dva tedna, nato pa ga porabijo enkrat dnevno pred zajtrkom ali kosilom.

Napiši komentar