Kumarična solata

Osvežujoča kumarična solata je lahek in zdrav obrok. Predstavljamo vam enostaven in vrhunski recept, ki ga lahko pripravite že danes.

Sestavine

1 večja kumara
koper

Preliv:

1 dl kisle smetane
1 žlica limoninega soka
½ dl jogurta
sol
poper
1 žlica nefiltriranega oljčnega olja
koper (po okusu)

Priprava

Kumaro operemo in odstranimo konce, saj so morebiti grenki (do grenčine privede neenakomerna preskrba rastline z vodo). Prav zato je pomembno, da kumaro, preden jo naribamo, en košček tudi poizkusimo.

Če le imamo na voljo, uporabimo nož z rebrastim rezilom, da se na kumarah odtisne rebrast vzorec. Narežemo na poljubno tanke rezine in skupaj z nalomljenimi kruhki porazdelimo po krožniku.

Za preliv v kozarcu zmešamo limonin sok, smetano in jogurt. Uporabite lahko tudi grški jogurt, ki je gostejši in bolj masten. Dodamo koper in zmešamo. Začinimo s soljo, poprom in oljem.

Še nasvet, da bo kumarična solata res izjemnega okusa! Potem, ko so kumare narezane, je dobro, da iz njih iztisnemo čim več vode, ker tako solata ne bo tako tekoča in mehka. To storimo tako, da položimo rezine kumar na pladenj, vzamemo drugo ploščo in jo položimo po vrhu ter malo pritisnemo. Nato jih tako pustimo v hladilniku vsaj eno uro.

Napiši komentar