Piščančja solata z rukolo in jagodami

Sestavine

Polivka:

  • 2 jedilni žlici vinskega kisa
  • 2 jedilni žlici ekstra deviškega olja
  • 1 jedilna žlica vode
  • Sol
  • poper

Solata:

  • 100g solate berivke
  • 100g rukole
  • 150 g jagod
  • 200 g piščančjih prsi
  • 2 jedilni žlici nesoljenih zdrobljenih indijskih oreščkov

Priprava

  1. Za pripravo polivke zmešajte v manjši skledi sestavine za polivko in z metlico za mešanje dobro premešajte.
  2. Piščančja prsa narežite na trakove in na hitro popecite v ponvi.
  3. Jagode razrežite na četrtine. Berivko in rukolo premešajte v večji posodi, dodajte jagode in ponovno premešajte in servirajte na krožnike. Dodajte pečena piščančja prsa nato pa potresite z zdrobljenimi indijskimi oreščki.

Nasvet: Berivko lahko po želji nadomestite z katero koli mehko solato. V kolikor uporabljate solato v glavah, liste preprosto natrgajte. Rukolo pa lahko nadomestite s špinačo.

Napiši komentar