Solata iz cvetače in brokolija z mandlji

Solata iz cvetače in brokolija z mandlji

Sestavine

  • 1 manjša glava cvetače
  • 1 manjša glava brokolija
  • 1 skodelica čez noč namočenih (ali pa suho opraženih) mandljev
  • 2 jajci
  • 1 strok česna
  • suho pražen neoluščen sezam
  • Preliv:
  • oljčno olje ali mandljevo olje
  • limonin sok
  • sol
  • 2 vejici peteršilja
  • 1 vejica koprca

Priprava

Cvetačo in brokoli narežemo na cvetke, kocen narežemo na kocke. Cvetačo in kocene obeh kapusnic  stresemo v pododo, po možnosti kuhamo nad paro ali v posodi, ki omogoča kuhanje z malo vode. Po petih minutah kuhanja dodamo brokoli in kuhamo še 5 minut. Stresemo na cedilo in pustimo, da se ohladi. Česen očistimo in sesekljamo ter stresemo na solato.

Pripravimo preliv iz izbranega olja, limoninega soka, soli, peteršilja in koprca ter prelijemo po kuhani zelenjavi.

Mandlje olupimo in vmešamo v solato. Potresemo s praženim sezamom in postrežemo.

Če želimo močnejši okus solate dodamo še več česna in peteršilja.

Napiši komentar