Solata s popečenimi jajčevci
Sestavine
1 velik jajčevec, narezan
1 paradižnik, nasekljan
1 ½ žličke vinskega kisa
½ žličke soli (oz. po okusu)
½ žličke sesekljanega svežega origana
2 stroka česna, drobno sesekljan
3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
3 žlice nasekljanega peteršilja
žlica rdeče narezane čebule
črni poper, po okusu
kapre, za okras, neobvezno

Priprava
Pripravite žar na srednjo temperaturo. Popecite rezine jajčevca, dokler meso ni mehko. Ko se rezine dovolj ohladijo, jih narežite na manjše koščke, nato prenesite v skledo in dodajte paradižnik, kis, sol, origano ter česen. Vmešajt olje in peteršilj. Začinite s poprom in soljo, če okusite, da je potrebno. Okrasite s kaprami, če želite.