Solata z modrim sirom in hruškami

Osvežilna solata s sočnimi hruškami, čebulo, modrim sirom in rahlim prelivom, popolna za lahkoten in okusen obrok.

Kaj je ta solata?

Solata je osvežujoča in polna okusov, kjer se mešajo sladki, kisli in pikantni okusi. Na svežem zelenju se odlično poda kombinacija sočnih hrušk, ki jih spremlja kremasti modri sir. Dodatek mlade čebule prinese rahlo ostrino, medtem ko karamelnizirani orehi dodajo hrustljavo teksturo in sladkobo. Preliv iz oljčnega olja, jabolčnega kisa, česna in gorčice poveže vse sestavine in solati doda bogat, rahlo sladko-kisli okus. Ta solata je popolna tako kot samostojen obrok ali kot spremljava k glavnim jedem, saj ponuja ravnotežje med svežino in bogatimi okusi, ki bodo zadovoljili vsak gurmanski okus.

Sestavine

  • 1 glava solate (narezana na majhne koščke)
  • 3 hruške (olupljene in narezane na koščke)
  • Sir s plemenito plesnijo
  • Mlada čebula narezana na kolobarje
  • Sladkor za karameliziranje orehov in polivko
  • Orehi
  • Oljčno olje
  • Jabolčni kis s česnom
  • Gorčica
  • Sol
  • Poper

Preliv:

V skledi zmešajte oljčno olje, jabolčni kis, sesekljan česen in gorčico. Dodajte žlico in pol sladkorja ter začinite s soljo in poprom po okusu. Dobro premešajte, da se vse sestavine povežejo in ustvarijo gladek preliv.

Foto: Pexels.com

Priprava – solata z modrim sirom in hruškami

Za karamelizirane orehe: V ponvi na zmernem ognju segrejte 4 žlice sladkorja in dodajte pest orehov. Mešajte, dokler se sladkor ne stopi in orehi enakomerno obložijo s karameliziranim slojem. Ko orehi postanejo lepi in zlato rjavi, jih hitro prestavite na peki papir. Pustite, da se popolnoma ohladijo, nato pa jih nalomite na manjše koščke.

Za solato v skledi zmešajte sveže zelenje, na tanke rezine narezane sočne hruške, nadrobljen modri sir ter na kolobarje narezano mlado čebulo. Prelijte z vašim najljubšim prelivom in vse skupaj previdno premešajte, da se sestavine povežejo. Na koncu solato potresite s karamelnimi orehi, ki bodo dodali prijetno sladkobo in hrustljavost. Postrezite takoj in uživajte v tej osvežilni, a bogati jedi.

Napiši komentar