Solata z modrim sirom in hruškami
Sestavine
- 1 glava solate (narezana na majhne koščke)
- 3 hruške (olupljene in narezane na koščke)
- Sir s plemenito plesnijo
- Mlada čebula narezana na kolobarje
- Sladkor za karameliziranje orehov in polivko
- Orehi
- Oljčno olje
- Jabolčni kis s česnom
- Gorčica
- Sol
- Poper
Preliv:
Zmešajte oljčno olje Costa d’Oro, jabolčni kis s česnom, gorčico, žlico in pol sladkorja, sol in poper.
Priprava
V ponvi na zmernem ognju mešajte 4 žlice sladkorja in pest orehov vse dokler se orehi ne karamelizirajo. Nato orehe stresite na peki papir in počakajte, da se ohladijo. Ko se ohladijo jih nalomite na manjše koščke.
V skledo damo solato, hruške, nadrobljen modri sir in na kolobarje narezano mlado čebulo. Prelijemo s prelivom, potresemo z orehi in na rahlo premešamo. Serviramo.