Sestavine
- špinača ali ohrovt
- zelena solata po želji
- trdo kuhana jajca
- češnjev paradižnik
- črne olive
- francoski preliv
- Sestavine za 1 skodelico (prb. 250ml) francoskega preliva:
- 1 žlička gorčice
- ¼ skodelice belega vinskega kisa
- ¾ skodelice oljčnega olja
- sol in poper (po okusu)

Priprava
Vse sestavine lahko preprosto damo v steklen kozarec, ki ga zapremo in pretresamo, dokler se zmes nekoliko ne zgosti. Preliv lahko hranimo v hladilniku več tednov. Oljčno olje (kakovostno olivno olje) se bo seveda zgostilo, tako, da pred ponovno uporabo preliv pustimo na pultu, dokler se ne segreje nazaj na sobno temperaturo ter ga pretresemo.
Sestavine za solato stresemo v posodo in prelijemo s francoskim prelivom. Postrežemo s popečenimi kruhki s sirom.
Prispevala : Branka Naja Kos