Hrustljava paradižnikova solata s šalotko

Hrustljava paradižnikova solata s šalotko

Sestavine

  • 4 paradižniki (uporabite različne sorte in dodatno popestrite okus)
  • 8 češnjevih paradižnikov
  • 1 majhen šopek šalotke
  • 1 rdeča čebula
  • 2 žlički Kotányi timijana
  • 2 žlici namenske moke
  • Pribl. ¼ l rastlinskega olja, primernega za globoko cvrtje

Sestavine za preliv:

• 3 žlice jabolčnega medenega kisa Salatina
• 3 žlice olivnega olja 
• sol
• Kotányi beli poper mleti
• 1 žlička akacijevega medu

Priprava

Operite paradižnik in odstranite konce stebla. Narežite jih na tanke rezine nato razporedite rezine na pladenj. Olupite in drobno sesekljajte rdečo čebulo. Narežite šalotko v obročke. Solite mini paradižnike in jih pomokajte z namensko moko, nato jih globoko ocvrite v vročem rastlinskem olju (na približno 180° C) da postanejo hrustljavi. Pustite, da se maščoba temeljito odcedi.

Zmešajte sestavine za preliv in začinite. Potresite paradižnik s timijanom, sesekljano rdečo čebulo in obroči šalotke. Pokapajte preliv čez solato in na koncu dodajte še hrustljav češnjev paradižnik.

Nasvet:

Postrezite solato z olivnim ali paradižnikovim kruhom.

Recept prispeval Kotányi Slovenija

Napiši komentar