Krompirjeva solata z regratom
Sestavine
- manjša skleda še toplega kuhanega krompirja
- manjša skleda regrata (če ni sezona, nadomestimo z radičem, endivjo ali rukolo)
- nekaj mladih listov trpotca (uporabljamo le mlade liste, starejši so premočni in trdi)
- nekaj poganjkov mlade mete
- lističi kislice po želji
- 1-2 mladi (stoletni) čebuli (glede na to, kako radi imamo čebulo)
- prgišče orehov
Preliv:
- 1 del bučnega ali ekstra deviškega oljčnega olja
- ½ dela jabolčnega kisa
- 2 dela kisle smetane ali jogurta
- sol
Priprava
Divjo zelenjavo zrežemo na 3 cm dolge kose.
Mlado čebulo narežemo na 2 cm dolge kose.
Še topel kuhan krompir olupimo in narežemo na rezine. Pri tem si lahko pomagamo tudi z rezalnikom jajc. Delo je opravljeno hitreje, res pa se krompirji radi zlepijo. Če nas to ne moti, je stvar hitro opravljena. Posebej otroci zelo radi delajo s tem pripomočkom.
Regrat, trpotec, meto in kislico takoj zmešamo s krompirjem, da se divja zelenjava malce zmehča. Nato dodamo mlado čebulo.
Posujemo z orehi.
Posebej pripravimo preliv. V skodelici zmešamo kislo smetano z oljem Costa d’Oro in dodamo jabolčni kis Renški hram ter solimo.
Prelijemo po solati in postrežemo.