Krompirjeva solata z regratom

Krompirjeva solata z regratom

Sestavine

  • manjša skleda še toplega kuhanega krompirja
  • manjša skleda regrata (če ni sezona, nadomestimo z radičem, endivjo ali rukolo)
  • nekaj mladih listov trpotca (uporabljamo le mlade liste, starejši so premočni in trdi)
  • nekaj poganjkov mlade mete
  • lističi kislice po želji
  • 1-2 mladi (stoletni) čebuli (glede na to, kako radi imamo čebulo)
  • prgišče orehov

Preliv:

  • 1 del bučnega ali ekstra deviškega oljčnega olja
  • ½ dela jabolčnega kisa
  • 2 dela kisle smetane ali jogurta
  • sol

Priprava

Divjo zelenjavo zrežemo na 3 cm dolge kose.

Mlado čebulo narežemo na 2 cm dolge kose.

Še topel kuhan krompir olupimo in narežemo na rezine. Pri tem si lahko pomagamo tudi z rezalnikom jajc. Delo je opravljeno hitreje, res pa se krompirji radi zlepijo. Če nas to ne moti, je stvar hitro opravljena. Posebej otroci zelo radi delajo s tem pripomočkom.

Regrat, trpotec, meto in kislico takoj zmešamo s krompirjem, da se divja zelenjava malce zmehča. Nato dodamo mlado čebulo.

Posujemo z orehi.

Posebej pripravimo preliv. V skodelici zmešamo kislo smetano z oljem Costa d’Oro in dodamo jabolčni kis Renški hram ter solimo.

Prelijemo po solati in postrežemo.

regratsolataskromp.to

Napiši komentar