Solata iz pečene pese in endivje

Pečena pesa in endivja – popoln recept, ob katerem lahko rečete samo – krožnik zdravja! Naj bo danes na jedilniku solata iz pečene pese in endivje.

Sestavine

  • solata iz pečene pese in endivje
  • 4 kose rdeče pese
  • 50 ml ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 žilca limoninega soka
  • 30 ml balzamičnega jagodnega kisa
  • 1 žlica medu
  • 1 žlica dijonske gorčice
  • timijan
  • 100 g feta sira
  • 500 g mešane zelene solate
  • 2 kosa belgijske endivje
  • sol in poper

Priprava

V folijo zavijemo rdečo peso, ter jo v predhodno ogreti pečici na 160°C pečemo 40 minut. Med peko se lotimo priprave dresinga, tako da gorčici dodamo sok limone, med, oljčno olje Costa d’Oro, jagodni balzamični kis Salatina, timijan, sol in poper in vse skupaj dobro premešamo. Ko je pesa pečena, jo zrežemo na kose ter na lističe natrgamo belgijsko endivjo ter mešano zeleno solato. Dodamo koščke feta sira, oblijemo z našim dresingom in ponudimo.

Recept prispeval: Mitja Glušič

Napiši komentar