Grenivke so znane po tem, da topijo maščobo in se jih pri hujašnju zelo priporoča. Pa jih vrzimo v solato.
Sestavine
- dve grenivki
- zelena solata, radič
- kumara
- polovica rdeče čebule, na tanko narezana
- 4 čajne žličke limoninega soka Salatina
- 100g jogurta
- 2 čajne žličke ekstra deviškega oljčnega olja Costa d’Oro
- pol čajne žličke soli
- ščepec črnega popra

Priprava
1. Olupimo in narežemo grenivke. Iztisnemo 3 čajne žličke soka grenivke v skledo. Narežemo rdečo čebulo in jo vržemo v skledo z grenivkinim sokom. Dodamo limonin sok, jogurt, olje, sol in poper in dobro premešamo.
2. Na krožnik ali v skledo vržemo mešanico zelene solate, radiča in kumar ter polijemo z grenivkinim in limoninim sokom s čebulo in jogurtom.
Tako, dober tek!