Zelena solata z gomoljno zeleno, koruzo in indijskimi oreščki
Sestavine
- 1 kos gomoljne zelene
- 1 manjša glava zelene solate
- 1 manjša konzerva sladke koruze
- 1 pest indijskih oreščkov
- ekstra deviško oljčno olje
- jabolčni kis
- sol
- poper

Priprava
Gomoljno zeleno olupimo in s pomočjo lupilnika za zelenjavo tanko narežemo. V malo vode ali nad paro zeleno blanširamo, kar pomeni, da jo stresemo v vrelo vodo, pustimo le eno minuto in na hitro oplaknemo v mrzli vodi. Zeleno prelijemo z oljčnim oljem Costa d’Oro in jabolčnim kisom Renški hram ter začinimo s soljo in poprom. Dodamo sladko koruzo in pustimo marinirati.
Zeleno solato očistimo in razrežemo na poljubno velike dele. Razporedimo jo po krožnikih ali stresemo v skledo.
Indijske oreščke na ponvi brez maščobe rahlo opražimo. Ves čas tresemo ponev, ker se oreščki sicer zažgejo. Oreščki se zapečejo bolj enakomerno, če jih opečemo v pečici.
Zdaj je čas, da mešanico zelene in koruze porazdelimo po zeleni solati in vse potresemo z indijskimi oreščki.
Po potrebi še prelijemo z oljem in kisom in postrežemo.
Če bomo solato pripravljali naprej, lahko pripravimo vse, razen sestavimo je ne. Solata je zelo osvežujoča, zato je kot nalašč za piknike.