Kuhane hruške z nadevom

Pripravite hruške na drugačen način, kot ste jih bili vajeni do sedaj. Poizkusite nekaj novega – igrajte se s hrano in pripravite kuhane hriške z nadevom. To je recept, s katerim bodo vaše brbončine uživale v ekstazi okusov.

Sestavine

  • 1 velika hruška
  • 2 žlici mascarponeja
  • nekaj orehovih jedrc
  • nekaj svežih jagod
  • sladkor
  • maslo
  • 10 dkg svežih ali zmrznjenih gozdnih sadežev
  • 0,5 dcl balzamičnega kisa

Priprava

Priprava kuhane hruške z nadevom se prične tako, da hruško najprej olupite, izdolbete peške in nekaj minut kuhajte v vreli vodi.

Med tem pripravite nadev za kuhane hruške. Uporabite grobo mlete orehe in na koščke narezane jagode. Nato primešajte v mascarpone in sladkajte.

Priprava omake za kuhane hruške z nadevom

Omako pripravite tako, da na maslu prepražite gozdne sadeže ter dodate sladkor in balzamični kis. Kuhajte približno pet minut, da balzamični kis izgubi kislost.

Omako lahko pripravimo tudi tako, da v ponvi pet minut kuhate deciliter sladkega belega vina (priporočamo pikolit, traminec ali muškat), ki ste mu dodali 0,5 dcl belega balzamičnega kisa.

Hladno hruško napolnite z nadevom in jo prelijte z omako.

Napiši komentar